Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

tsn.ua

Середа, 11 липня 2012, 13:50

Російська залізниця пропонує перенести українсько-російський кордон на 30 км

ВАТ «Російські залізниці» пропонує перенести державний кордон Росії й України на перетині Ростовської та Луганської областей так, щоб 30-кілометрова залізнична гілка, яка проходить територією України, опинилась цілком на російській стороні. Про це повідомляє РБК України.

 

«Російські залізниці» беруть участь у роботі з розмежування прав Росії та України на майно тих залізничних ділянок, які проходять територією сусідньої держави. Стосовно цього питання РЗД ведуть переговори з українською стороною. Компанія запропонувала російсько-українській демаркаційній комісії змінити лінії держкордону з Україною таким чином, щоб об'єкти майна залізничного транспорту перебували на території Росії.

Йдеться про ту ділянку на кордоні Ростовської та Луганської областей, де проходить частина залізничної гілки, яка перетинає кордон кілька разів на відрізку 30 км. Тут розташована залізнична станція Зоринівка, що підпорядковується РЗД, але є елементом території України. Така ситуація ускладнює повноцінне використання станції, оскільки посадка тут не відбувається через відсутність пункту прикордонного контролю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.