Порошенко дозволив збільшити видатки на армію до 100 мільярдів

Середа, 2 грудня 2015, 14:23

Петро Порошенко увів у дію рішення РНБО щодо оборонного бюджету країни на 2016 рік.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Відтак, Петро Порошенко ухвалив рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про пропозиції до проекту Закону України» «Про Державний бюджет України на 2016 рік» по статтях, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України» та про рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про забезпечення видовою інформацією державних органів» від 11 листопада 2015 року.

Згідно з цим уряду пропонується збільшити видатки у бюджеті-2016 на оборону в обсязі 5% від валового внутрішнього продукту, а фінансування потреб передбачити в обсязі не менше 100 млрд грн із державного бюджету.

Також передбачено видатки на розвиток озброєння, військової та спеціальної техніки для потреб Збройних Сил України з урахуванням стандартів держав – членів НАТО і визначено пріоритетні напрямки фінансування.

Окрім цього МЗС разом з Міністерством оборони, МВС та Службою безпеки доручено у 2016 році активізувати роботу щодо використання ресурсів трастових фондів НАТО, іншої міжнародної технічної та гуманітарної допомоги з метою нарощування оборонного потенціалу України.

У рішенні РНБО Міністерству фінансів доручено посилити контроль за додержанням вимог бюджетного законодавства у сфері національної безпеки і оборони та забезпечити своєчасне реагування на факти порушення такого законодавства.

Нагадаємо, наразі Міністерство оборони готується до старту роботи в Україні 5 трастових фондів НАТО на загальну суму 5,4 млн євро через які здійснюватиметься допомога країн НАТО українським Збройним силам.

Зазначимо, вчора Міністерство фінансів оприлюднило проект державного бюджету на наступний рік.

Мітки: державний бюджет, ЗСУ, МЗС, Міноборони, Петро Порошенко, рнбо