Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

уряд

volynnews.com

Середа, 2 грудня 2015, 17:27

Оренда комунальних музеїв складатиме одну гривню

уряд

Уряд встановив річну плату за оренду державного нерухомого майна комунальних музеїв у розмірі однієї гривні.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Відтак, уряд врегулював розмір річної плати за оренду нерухомого державного майна музеями, які утримуються за рахунок місцевого бюджету: відтепер орендна плата становитиме одну гривню.

Зазначимо, до сьогодні ставка орендної плати для музеїв, що належать до комунальної власності територіальних громад та утримується за рахунок місцевих бюджетів, визначалася на загальних умовах.

Так, ставка орендної плати для закладів культури, що належать до комунальної власності і фінансуються з місцевого бюджету, становила 2 % на рік від експертної оцінки, у той час як для закладів культури державної форми власності, які розміщуються на території об’єктів комунальної форми власності, встановлюються пільгові ставки орендної плати.

Наразі в Україні орендують державне майно близько 30 комунальних музеїв, що утримуються за рахунок місцевих бюджетів і є неприбутковими. Відсутність бюджетних призначень з місцевих бюджетів призвело до заборгованості комунальних музеїв з орендної плати.

Внесені зміни включають комунальні музеї до переліку підприємств, установ та організацій, для яких розмір річної орендної плати за оренду державного нерухомого майна становить 1 гривню.

Це дозволить комунальним музеями спрямувати кошти на власний розвиток, зокрема на поповнення їх колекцій, створити належні умови для їх зберігання та експонування, тощо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.