На Львівщині з нафтопроводу викрадали дизпаливо

П'ятниця, 4 грудня 2015, 15:09

У Старосамбірському районі виявили врізку до нафтопроводу, з якої незаконно перекачували дизельне паливо за допомогою спеціального обладнання.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

2 грудня, у полі, неподалік села Тисовиця Старосамбірського району, правоохоронці виявили несанкціоновану врізку в нафтопровід, за допомогою якої зловмисники викрадали дизельне пальне.

У поліції розповіли, що врізка була розташована на глибині 15 сантиметрів: двадцятиметровий шланг, закопаний у землю та протянутий на 20 метрів від центральної труби, закінчувався прикріпленим до нього шаровим краном.

Наразі працівники Старосамбірського відділення поліції встановлюють особи зловмисників, котрі періодично приїжджали до врізки з ємністю, відкривали кран і у такий спосіб викрадали дизпаливо.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.292 (пошкодження об’єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування.

Мітки: нафтопровід, Національна поліція у Львівській області, Старосамбірський район