Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Президент

Середа, 11 липня 2012, 15:29

КС заборонив парламенту знімати недоторканість з президента та суддів

Конституційний суд не дозволив парламенту вносити зміни до Конституції в частині скасування недоторканності президента і суддів.

 

Рішення Конституційного суду було оприлюднено сьогодні. 

КС визнав конституційними передбачені законопроектом зміни до статті 80 Конституції, якими з Основного закону пропонується вилучити норми про те, що депутатам Ради гарантується недоторканність, і при цьому зберегти положення про депутатський індемнітет - депутати не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання в Раді.

Водночас, згідно з рішенням КС, є неконституційними положення законопроекту, якими зі статті 105 Основного закону пропонується вилучити положення про те, що президент користується правом недоторканності на час виконання повноважень, а зі статті 126 Конституції - положення про те, що суддям гарантується недоторканність Конституцією й законом.

Рішення КС є остаточним і оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, у липні Рада звернулася до КС із проханням оцінити конституційність законопроекту №10530 про внесення змін до Конституції в частині скасування недоторканності депутатів парламенту, Президента й суддів.

Джерело: Українаська правда

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.