Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

територіальні громади

П'ятниця, 11 грудня 2015, 14:16

На Львівщині узгодили об'єднання двох громад

територіальні громади

Мешканці Самбірського та Старосамбірського районів об'єдналися у Стрілковицьку і Воютицьку громади.

Про це повідомляє Офіс реформ. Львівщина на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 9 грудня, у Самборі відбулася нарада з питання добровільного об’єднання територіальних громад Самбірського та Старосамбірського районів.

На нараді обговорили добровільне об’єднання населених пунктів Торчиновичі, Торгановичі, Морозовичі та Бачина Торчиновицької сільської ради Старосамбірського району в одну територіальну громаду з центром у селі Стрілковичі Самбірського району.

Також в одну територіальну громаду з центром у селі Воютичі Самбірського району вирішили об'єднати навколишні села Лютовиська, Биличі, Буково, Раково Лютовиської сільської ради та Сусідовичі, Надиби Сусідовицької сільської ради.

За  словами керівника Офісу реформ Віталія Корецькоготакож було прийнято рішення доручити фінансовим управлінням Самбірської та Старосамбірської РДА провести розрахунки об'єднання.

Нагадаємо, у листопаді уряд затвердив перспективний плану формування територій громад у Львівській області. Згідно з ним в області мають бути утворені 85 нових громад. Проте план не враховує громади, які вже об'єдналися і у яких відбулися перші вибори.

Станом на 3 серпня до місцевих виборів у жовтні цього року виявили бажання об'єднатися 30 територіальних громад Львівської області: перелік громад.

Також 26 листопада Верховна Рада врегулювала процедури складання проектів бюджетів об'єднаних територіальних громад, а у проект держбюджету на 2016 рік було закладено 5,7 млрд гривень на децентралізацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.