Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

об'єднані громади

Середа, 16 грудня 2015, 12:35

На Львівщині об'єднана громада отримала статус юридичної особи

об'єднані громади

Заболотцівська територіальна громада у області зареєстрована за новим законодавством.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Відтак, Заболотцівська територіальна громада, що у Бродівському районі, стала першою в Україні громадою, що набула статусу юридичної особи.

Громада зареєстрована за новим законом "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців" та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань".

"Згаданий закон суттєво скорочує терміни створення територіальних громад. Адже тепер вони не потребують ліквідаційних комісій для ліквідації сільських рад, які не є адміністративними центрами громади. Також новостворені громади набувають статусу юридичних осіб практично на другий день після подання заяви про свою реєстрацію", – зазначив керівник Офісу реформ Львівщини Віталій Корецький.

Нагадаємо, учора набув чинності закон "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців" та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань".

Усі об’єднані територіальні громади мають реєструватися саме за цим законом.

Зазначимо, нещодавно уряд затвердив новий перспективний план формування територій громад у Львівській області. Згідно з ним в області мають бути утворені 88 нових громад. 

Сьогодні на Львівщині створені 15 об’єднаних територіальних громад, в яких відбулися перші вибори: по одній у Бродівському, Миколаївському і Стрийському районах, по дві – у Жидачівському та Старосамбірському районах, вісім – у Самбірському районі.

Станом на 3 серпня до місцевих виборів у жовтні цього року виявили бажання об'єднатися 30 територіальних громад Львівської області: перелік громад.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.