Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Центр зайнятості

Середа, 16 грудня 2015, 18:35

За місяць на дві тисячі збільшилася кількість безробітних Львівщини

Центр зайнятості

У листопаді кількість зареєстрованих безробітних становила 22 тис. осіб, з них 62,7% – жінки та 47,4% – молодь у віці до 35 років.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Зазначимо, у жовтні кількість зареєстрованих безробітних становила 20,5 тис. осіб, з них 64,6% – жінки та 47,7% – молодь у віці до 35 років.

Відтак, за професійними групами безробітні розподілялись: 17% – працівники сфери торгівлі та послуг; 16,6% – законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (управителі); 15,6% – фахівці; 12,7% – професіонали; 10,6% – кваліфіковані робітники з інструментом; 9,8% – робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устатковання, складання устатковання та машин; 8,2% – працівники найпростіших професій; 7,4% – технічні службовці; 2,1% – кваліфіковані робітники сільського та лісового господарства, риборозведення та рибальства.

Рівень зареєстрованого безробіття в цілому на кінець листопада цього року становив 1,4% населення працездатного віку, у сільській місцевості – 1,5%, у міських поселеннях – 1,3%.

На 10 вільних робочих місць у листопаді претендували 109 безробітних. З районних центрах зайнятості цей показник коливався від 39 осіб у Львівському МЦЗ до 590 осіб – у Новороздільському МЦЗ.

За професійними групами найбільший попит спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом (29,3% від загальної кількості заявлених вакансій), працівників сфери торгівлі та послуг (17,6%), робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устатковання, складання устатковання та машин (17,4%), а найменший – на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (0,2%), технічних службовців (3,1%).

Найбільше навантаження зареєстрованих безробітних на 10 вільних робочих місць спостерігалося на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства – 1155 осіб та на законодавців, вищих державних службовців, керівників, менеджерів (управителів) – 291 особа.

Середньооблікова кількість безробітних, які отримали допомогу по безробіттю впродовж листопада, становила 16,9 тис. осіб, а середній розмір допомоги по безробіттю склав 1300 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.