Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

страйк перевізників

Четвер, 17 грудня 2015, 10:05

Перевізники окупувати львівську Ратушу

страйк перевізників

Львівські перевізники вимагають від місцевої влади не переносити кінцеву зупинку маршруток з приміського вокзалу за межі Львова.

Про це повідомляє спільнота Варта 1 на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 17 грудня, на площі перед будівлею Львівської міської ради на площі Ринок зібралися перевізники, які протестують проти зміни кінцевих зупинок міжміських маршрутів, зокрема проти перенесення зупинки із приміського вокзалу.

"Страйк маршрутних автобусів перевізників, в зв'язку з тим що їх хочуть перенести кінцеву на АС з приміського вокзалу", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє прес-служба Львівської міськради, до пікетувальників вийшов начальник управління транспорту та зв’язку Віктор Щир, який зазначив, що позиція влади не зміниться:  у місті мають курсувати міські автобуси, а приміські маршрути курсуватимуть лише до визначених автостанцій.

"Сьогодні біля міської ради стоїть 6 автобусів зі сполученням Новий Розділ – Львів, Сколе – Львів та Жидачів – Львів. Я спілкувався з водіями, усі вони вимагають двох речей: щоб міська рада дозволила приміським маршрутам курсувати по місту та скасувала ухвалу №3165, яка регламентує рух приміських маршрутів. Позиція міста така: у Львові мають працювати міські автобуси, а приміські мають курсувати до визначених автостанцій", – наголосив Віктор Щир. 

Зазначимо, сьогодні проходить сесія міськради.

Нагадаємо, 3 грудня, на нараді голови Львівської ОДА Олега Синютки з представниками автотранспортних підприємств, які здійснюють приміські та міжміські пасажирські перевезення, було вирішено, що приміські та міжміські автобусні маршрути, які перевозять пасажирів, доїжджатимуть лише до кінцевих автостанцій у межах Львова.

Тоді ж перевізники влаштували пікет перед Львівською ОДА, вимагаючи не змінювати кінцеву зупинку на Приміському вокзалі, а депутати Самбірської районної ради звернулися з цього приводу до Олега Синютки та Андрія Садового.

Наступного дня Синютка створив робочу групу, яка повинна перевірити діяльність перевізників області. А 8 грудня на сесії облради депутати утворили спеціальну комісію для врегулювання ситуації з перевізниками, яку очолив Володимир Гірняк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.