Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Вівторок, 22 грудня 2015, 16:48

Порошенко підтримав закон про поіменне голосування у місцевих радах

Петро Порошенко

Петро Порошенко підписав закон про запровадження поіменного голосування у міських та сільських радах.

Як зазначено на сайті Верховної Ради України, сьогодні, 22 грудня, президент Петро Порошенко, підписав законопроект "Про місцеве самоврядування в Україні" (щодо поіменних голосувань)".

Відтак, згідно із законом, рішення місцевих рад будуть прийматися відкритим поіменним голосуванням, окрім випадків, для яких передбачається таємне голосування: питання обрання на посади в раді, висловлення недовіри сільському, селищному, міському голові, голові районної, обласної ради.

Законопроект має на меті зробити більшість голосувань у всіх місцевих радах поіменними, а результати голосувань – загальнодоступними, щоб підвищити відповідальність і якість роботи депутатів місцевих рад.

Також передбачається, що результати поіменного голосування підлягатимуть обов’язковому оприлюдненню, його результати будуть публікуватися на офіційному веб-сайті ради в день голосування.

Нагадаємо, цей закон народні депутати прийняли 26 листопада.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.