Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

деревообробна промисловість

sarny.osp-ua.info

Середа, 23 грудня 2015, 12:13

На Львівщині на 9,2% скоротився випуск виробів з деревини

деревообробна промисловість

У січні-листопаді, порівнячно з минулим роком, випуск промислової продукції скоротився на 1,2%.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Відтак, на підприємствах з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності випуск промислової продукції скоротився на 9,2%.

Цього року було вироблено 108,7 тис.м³ деревини, 132,3 тис.м² вікон, дверей з деревини, 6,4 млн.м² шпону струганого, 163,5 млн.шт. мішків та пакетів з паперу.

На підприємствах з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів випуск промислової продукції знизився на 4,1%.

Порівняно з січнем-листопадом 2014 року у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів обсяг продукції зменшився на 5,4%.

На підприємствах з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції у січні-листопаді 2015 року індекс промислової продукції становив 74,0%, а на підприємствах з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції обсяг продукції зменшився на 1,5%.

У січні-листопаді 2015 року на підприємствах машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устатковання, зниження обсягу виробництва склало 9%.

А з галузей переробної промисловості наростили випуск продукції підприємства фармацевтичного та металургійного виробництва: зріс обсяг випуску продукції на підприємствах з виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів. Більше вироблено препаратів лікарських, що містять алкалоїди або їх похідні; препаратів лікарських, що містять гормони і не містять антибіотики.

На підприємствах металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів, крім машин і устатковання, порівняно з січнем-листопадом минулого року, обсяг промислової продукції збільшився на 21,6%.

На підприємствах добувної промисловості і розроблення кар’єрів обсяг виробництва збільшився на 2,5%. У січні-листопаді 2015 року видобуто 1,0 млн.т вугілля кам’яного, 127,4 тис.т нафти сирої, 707,7 млн.м³ газу природного, 961,8 тис.м³ пісків природних.

На підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря обсяг промислової продукції зріс на 19,9%.

Загалом, підприємства області реалізували промислової продукції на 42,7 млрд.грн., у тому числі за межі України – на 7,6 млрд.грн.

У загальному обсязі реалізації частка переробної промисловості становила 73,4%, підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 20%, добувної промисловості і розроблення кар’єрів – 5,2%, підприємств з водопостачання, каналізації, поводження з відходами – 1,4%.

Серед галузей переробної промисловості найсуттєвішим був внесок підприємств з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів – 32,6% від загального обсягу реалізації. Частка підприємств з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності становила 9,1%, з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – 8,1%, машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устатковання, – 7,2%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.