Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Росія

antikor.com.ua

Четвер, 24 грудня 2015, 14:02

Росія знищуватиме українські продукти

Росія

З нового року Росія буде знищувати українські та турецькі продукти, за винятком тих, які ввезені ще до 1 січня.

Про це повідомляє УНІАН.

Як заявила керівник Росспоживнагляду Анна Попова, у Росії з 1 січня продукція з Туреччини і України, яка незаконно потрапила на територію країни, буде знищуватися, проте вона не уточнила як саме будуть знищуватися товари.

"Це питання сьогодні визначається і вирішується, але не важливо, яким чином вона буде утилізована - головне, щоб продукція не поступала до країни", – зазначила Анна Попова.

За її словами, вилучати з магазинів українські та турецькі товари, ввезені до 1 січня, не будуть.

Зазначимо, 21 грудня прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв заявив, що після набуття чинності економічної частини угоди про асоціацію Україна-ЄС Росія введе з 1 січня 2016 року ембарго щодо продовольчих товарів з України, під яке потраплять українська сільгосппродукція, сировина і продовольство.

Також 1 грудня уряд Росії опублікував перелік турецьких продуктів, які заборонено імпортувати до Росії. У список потрапили овочі, фрукти, а також м'ясо птиці і сіль.

28 листопада президент Росії Володимир Путін підписав указ про введення санкцій проти Туреччини. Причиною став інцидент зі збитим біля сирійсько-турецького кордону російським військовим літаком Су-24, а продуктове ембарго було введено в 2014 році у відповідь на санкції країн Заходу через анексією Криму Росією і конфлікт на сході України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.