Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Укрінбанк

antikor.com.ua

П'ятниця, 25 грудня 2015, 13:12

Банк "Софійський" та "Укрінбанк" визнано неплатоспроможними

Укрінбанк

Нацбанк відніс ПАТ "Укрінбанк" та ПАТ Банк "Софійський" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Нацбанк прийняв постанову №916 від 22 грудня 2015 року про визнання неплатостроможним ПАТ Банк "Софійський".

"Історично банк був розташований в Донецьку. Після початку антитерористичної операції банк переїхав до Києва, проте, майже весь кредитний портфель банку "Софійський" сконцентрований в зоні АТО. Через розвиток подій на сході якість його обслуговування значно погіршилась, що призвело до проблем з ліквідністю", – зазначила директор департаменту банківського нагляду Катерина Рожкова.

Дані статистичної звітності банку свідчать, що у нього недостатньо коштів для виконання своїх зобов’язань перед вкладниками і кредиторами. Загальна сума невиконаних ПАТ Банк "Софійський" зобов’язань станом на 9 грудняцього року становила 32,1 млн. грн., або 5,3% від зобов’язань.

Також Нацбанк у постанові № 934 від 24 грудня 2015 року відніс до категорії неплатоспроможних ПАТ "Укрінбанк".

Як зазначили у Нацбанку, переважна більшість вкладників банку, вклади яких підлягають відшкодуванню Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, отримають свої кошти в повному обсязі (53 тис. осіб, або 95,5%). 

Станом на 21 грудня на балансі банку обліковувались розрахункові документи клієнтів, що не виконані в строк з вини банку, на загальну суму 52 млн. грн.

Відтак, "Укрінбанк" був неспроможний виконувати вимоги кредиторів через недостатність коштів, а його діяльність не відповідала вимогам банківського законодавства.

Нагадаємо, раніше Нацбанк ліквідував ПАТ "Банк Велес"ПАТ "Інтеграл-банк"АКБ "Капітал"ПАТ "Унікомбанк"ПАТ "Укркомунбанк"ПАТ "Укргазпромбанк"ПАТ "Східно-промисловий комерційний банк"ПАТ "Український професійний банк" та ПАТ "Банк Національний кредит", ПАТ "Радикал-банк" та ПАТ АБ "Столичний", ПАТ "КБ "Надра"ПАТ "Енергобанк"банк "Стандарт"ПАТ "Омега-банк"ПАТ Банк "Контракт".

Також ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит" було віднесено до категорії неплатостроможних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.