Оля Вишня,  12 липня 2012

Варіанти на вікенд у Львові

Як культурно відпочити у Львові, що цікавого побачити чи у який спосіб провести чергові вихідні – щоп'ятниці можна дізнатись з нашого огляду. 

Театральні варіанти

Цими вихідними у Львові покажуть не багато вистав, але якщо саме цього вікеду у вас виникне бажання відвідати львівські театри, то можна відвідати Оперний театр, де у суботу буде можливість переглянути оперу «Богема», а в неділю – оперу «Травіата».

У Національному музеї ім. Марії Заньковецької у суботу відбудеться показ вистави «Сватання на Гончарівці», у неділю – «Неаполь - місто попелюшок».

З дітьми у суботу є нагода переглянути виставу «Колобок», яку покажуть у Львівському театрі естрадних мініатюр "І люди, і ляльки".

Варіанти на кіно

«Льодовиковий період 4: Континентальний дрейф»

Довгоочікуване продовження пригод Білки. Яка і на цей раз все зіпсувала своїм горіхом. Вона розколола земну кулю. І Менні, Сід і Дієго відрізані від друзів. Трійця шукає шлях назад і потрапляють у полон морських піратів. Фільм знято у 3 D, режисер – Стів Мартіно. Переглянути стрічку можна у найбільших кінотеатрах міста.

Кінотеатр «Планета Кіно» (ТРЦ «King Cross Leopolis»)
Сеанси: 10:00, 11:00, 11:50, 13:15, 13:40, 15:15, 15:45, 17:15, 17:45, 19:15, 19:45, 21:15, 21:45

Кінотеатр «Кінопалац» (вул. Театральна, 22) Сеанси (Синій зал): 10:10, 12:00, 13:50, 18:00, 19:50

Кінотеатр «Кінопалац ім.О.Довженка» (пр.Червоної Калини, 81)
Сеанси (Червоний зал): 10:10, 12:00, 13:50, 18:00, 19:50

«Супер Майк»

У комедії Стівена Содерберга йдеться про танцівника Майка, перед яким відкритий світ розкоші і веселощів. Він має все: гроші, жінок і визнання. Будь-хто мріє опинитися на його місці. І Майк береться виховати новачка у цій професії. Він вчитиметься танцювати так, що дівчатка втрачали голови.

Кінотеатр «Планета Кіно» (ТРЦ «King Cross Leopolis»)
Сеанси: 17:00, 20:45

Музичні варіанти

Музичний вечір із Джошуа Преттом

Суботнього вечора любителям блюзу та ліричної музики радимо відвідати концерт Джошука Претта у кав'ярні «Штука». Це хороша музика і приємна атмосфера.

Для фанів хіп-хопу є також чудовий музичний варіант на вихідні – Hip-hop battle. Poland vs. Ukraine у клубі Метро. Прихильникам танців нагадуємо про «Танцювальні вікенди» у Парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького, які розпочинаються о 18.00 і тривають до 21.00.

У суботу традиційно відбудеться концерт у арт-кавярні «Квартира, 35». Цього разу МО "Дзига" запрошує на концерт «Сергій Федорчук проект».

Мистецькі варіанти

Замість пропозицій виставок, ми вирішили цього тижня запропонувати відвідати кілька цікавих музеїв.

Музей сучасної скульптури Михайла Дзиндри

Цей незвичний і оригінальний музей знаходиться не в самому Львові, а в Брюховичах, куди сотні львів'ян їздять влітку на озера. Вирушаючи у черговий раз на пляж, радимо ще й завітати до цього незабутнього, на наш погляд, музею.

Музей сучасної скульптури Михайла Дзиндри – перший і єдиний в Україні. В експозиції представлено понад 800 унікальних абстрактних скульптур. Подібні музеї працюють у Парижі, Берліні, Токіо, Торонто, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Сиднеї та багатьох інших містах і приваблюють мільйони відвідувачів.

Сьогодні цей музей належить Львівській національній галереї мистецтв, правда, збудований він за кошти Михайла Дзиндри. Це був такий великий подарунок державі від талановитого скульптора, який більш відомий у світі, ніж у себе на батьківщині, оскільки більшу частину свого життя прожив в еміграції.

Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької у Львові

Відвідання Музею Соломії Крушельницької це не тільки можливість познайомитись з історією життя та творчості великої співачки, а й нагода відчути атмосферу Львова минулого століття, побут львівської інтелігенції. В експозиційних кімнатах демонструються оригінальні фотографії, афіші, програми концертів, портрети, фрагменти сценічних костюмів, нотні видання, особисті речі артистки.

Позитивного вікенду і вдалого відпочинку!

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.