Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

telegraf.com.ua

Вівторок, 29 грудня 2015, 15:34

З 2016 року запровадять ліцензії на послуги з інкасації

Нацбанк

Нацбанк з 1 січня 2016 рокеу вводить аутсорсинг на послуги з інкасації.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Як йдеться в постанові Національного банку "Про затвердження Положення про порядок видачі юридичним особам ліцензій на надання банкам послуг інкасації", з Нового року Нацбанк буде видавати юридичним особам ліцензії на здійснення послуг з інкасації.

Для отримання такої ліцензії юридична особа зобов'язана виконати низку вимог, а також вносяться до інструкції з організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей у банківських установах в Україні.

У Нацбанку зазначили, що таке рішення зумовлене необхідністю оптимізації процесів готівкового обігу з урахуванням сучасного світового досвіду, який передбачає можливість залучення спеціалізованих компаній до процесів аутсорсингу в сфері готівкового обігу, зокрема надання банкам послуг з інкасації готівки.

Як зауважив директор Департаменту грошового обігу Нацбанку Віктор Зайвенко, досвід провідних європейських країн свідчить про успішну роботу СІТ-компаній в аутсорсингу з питань інкасації та перевезення готівки.

"СІТ-компанії безпосередньо працюють з банками та їх клієнтами, повністю забезпечуючи їх потребу в готівці. Разом з тим, завдяки концентрації готівкових потоків та оптимізації операційних процесів очікується зменшення витрат, пов’язаних з обігом готівки. Великі банки і торгові мережі, які мають справу із значними оборотами готівки, зацікавлені у використанні послуги професійних компаній у сфері інкасації, перевезень, а також логістики готівкових грошових коштів", – наголосив Віктор Зайвенко.

За його словами, аутсорсинг сприятиме покращенню фінансового клімату для банків, оскільки дасть змогу спрямувати на капіталізацію кошти, вивільнені в результаті скорочення витрат банків на забезпеченням логістики грошових потоків та створення безпечних умов для цього.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.