Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

finance.obozrevatel.com

Четвер, 12 липня 2012, 18:24

Мінфін випустить облігації для населення на 200-300 млн. дол.

Міністерство фінансів планує восени 2012 року вивести на внутрішній ринок валютні казначейські зобов'язання (КЗ) у документарній формі на пред'явника на $ 200-300 млн., повідомила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Мінфіну Галина Пахачук.

"Ми плануємо на осінь (розміщення валютних КО), якщо надзавдання не поставлять", - сказала вона.

За словами чиновника, Мінфін схиляється до того, щоб зробити такі цінні папери з дворічним терміном обігу та піврічним купоном. Номінал валютних КО планується в розмірі $ 500. Продаж цінних паперів населенню планується через банківські установи. При цьому передбачається, що власникові таких КО буде запропонований вибір валюти виплат із цінних паперів (у гривні або іншій валюті).

Директор департаменту Мінфіну також повідомила, що ставка з таких КО буде вища, ніж по банківських депозитах у валюті. "Думаю, буде в параметрі навколо вартості, яка сьогодні є по держпаперах в інвалюті (9,3%)", - сказала Галина Пахачук.

Втім, чиновник відзначила, що для випуску валютних КО для населення потрібно прийняття постанови уряду.

Директор департаменту управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку Національного банку України Олександр Дубіхвост в ході круглого столу заявив, що Нацбанк розглядає можливість впровадження механізму викупу цих цінних паперів за гривню.

"Будемо підтримувати цей ринок, виставляючи котирування на покупку", - сказав він.

4 липня Верховна рада прийняла поправки до закону про цінні папери та фондовий ринок у Податковий кодекс, які дозволяють випуск валютних КО для населення і звільняють інвестиційний дохід із низ від оподаткування.

Джерело: Комерсант 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.