Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

будинкові лічильники

Львівгаз

Середа, 30 грудня 2015, 13:50

Львівгаз встановить 160 будинкових лічильників газу

будинкові лічильники

«Львівгаз» обладнає 160 багатоповерхівок Львівщини, у яких мешканці користуються лише газовою плитою, будинковими лічильниками.

Про це повідомила прес-служба ПАТ «Львівгаз».

Відтак, «Львівгаз» приступив до реалізації програми із встановлення будинкових лічильників для споживачів, які користуються лише газовою плитою. За ініціативи НКРЕКП такими приладами обліку цього и наступного року фахівці підприємства обладнають 160 багатоповерхівок на Львівщині. 

Наразі роботи із монтажу спеціальних шафових пунктів із лічильниками G25 всередині компанія вже завершує за двома адресами у Львові: на вул. Княгині Ольги 73 та вул. Володимира Великого 109.

За словами голови правління ПАТ «Львівгаз» Володимира Зленка, завдяки встановленню таких приладів визначити обсяг спожитого газу вдасться одночасно у всіх споживачів багатоквартирних будинків.  

«Кожен споживач, який проживає  у багатоповерхівці з таким лічильником, буде сплачувати за реально спожитий газ. Якщо мешканець уже має індивідуальний лічильник, то він  і надалі платитиме за показаннями свого приладу обліку, зафіксувавши дані станом на 1 число місяця. Окрім того, встановлення будинкового лічильника не позбавляє споживача права встановити індивідуальний прилад. Він може зробити це власним коштом, звернувшись до спеціалізованих організацій», – зазначив Володимир Зленко.

Фінансування робіт та матеріалів для встановлення будинкових лічильників проводиться коштом газорозподільних підприємств, за рахунок тарифу на розподіл газу.

Загалом на Львівщині серед 780 тисяч споживачів, приблизно 20% не мають лічильників газу, а це майже 150 тис. мешканців області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.