Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

os1.i.ua

П'ятниця, 13 липня 2012, 10:04

Міжнародні військові навчання «Репід Трайдент-2012» стартують на Львівщині 16 липня

Українсько-американські командно-штабні навчання із залученням військ «Репід Трайдент-2012» відбуватимуться з 16 по 27 липня на території Міжнародного центру миро творчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені гетьмана України Петра Сагайдачного у Яворівському районі Львівської області. Про це повідомила прес-група українсько-американських тактичних навчань із залученням військ «Репід трайдент - 2012»

 

Захід відбуватиметься у рамках програми міжнародного військового співробітництва "Партнерство заради миру".

Темою цьогорічних навчань є виконання завдань у складі багатонаціональних сил під час операції повного спектру. Слід додати, що операція повного спектру включає в себе дії підрозділів у наступі та обороні, виконання завдань з підтримки миру і допоміжних дій.

Співкерівником навчань з української сторони є перший заступник командира 8 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор В’ячеслав Назаркін. З американської – офіцер командування Сухопутних військ ЗС США у Європі полковник Девід Марковські.

За основу сценарію «Репід Трайдент - 2012» розробниками взято обстановку в афганській провінції Забул. Ситуаційні завдання, які стоятимуть перед учасниками командно-штабної та польової фаз навчань, мали місце у реальній практиці американського військового контингенту в Афганістані. Відповідно до замислу, в провінції, яка входить до зони відповідальності Регіонального командування «Південь», після ускладнення обстановки та неспроможності місцевих органів влади, підрозділів Національної Армії та Національної поліції забезпечити необхідний рівень безпекової ситуації, розгортаються дві бригади: українсько-американська та багатонаціональна. Передбачається, що штаби та підрозділи бригад будуть перебазовані з території своїх країн до аеропорту Кандагар, в подальшому здійснять марш  у визначені зони відповідальності та виконають поставлені завдання із забезпечення безпеки в зазначеній провінції.

Під час командно-штабної фази навчань, офіцери керівництва та персонал багатонаціональних штабів виконають значний об’єм різнопланових практичних завдань, метою яких є  підвищення взаємосумісності підрозділів Збройних Сил держав-членів та держав-партнерів НАТО в багатонаціональних операціях, організації управління підрозділами під час проведення операції повного спектру, відпрацюванні та удосконаленні практичних навичок застосування операційних процедур тощо. Метою практичних завдань польової фази є тренування особового складу та офіцерів багатонаціональних підрозділів у в процесі прийняття рішення, плануванні та здійсненні тактичного переміщення військ, проведення заходів обеззараження, протидії саморобним вибуховим пристроям, контролю тактичної обстановки, взаємодії з армійською авіацією , організації вогневої підтримки, проведення операцій зі встановлення безпеки та вільного пересування військ і місцевого населення.

Для того, щоби дії військовослужбовців упродовж польової фази були максимально правдоподібними, учасники навчань працюватимуть із спеціальними системами імітації тактичних дійMILES. Комплекс спеціальних приладів, встановлений на штатне озброєння військовослужбовця, дозволяє проводити двосторонню симуляцію вогневого контакту і наближує навчальний процес до бойової обстановки.

Усі проведені заходи оцінюватимуться щодо готовності до виконання функціональних обов’язків, бойових, спеціальних та інших завдань у складі багатонаціональних сил НАТО, ЄС, ООН.

Сьогодні, 13 липня, для участі у «Репід Трайдент-2012» до України прибувають військовослужбовці 15 країн Європи та Північної Америки, які входять до Північноатлантичного альянсу, або є країнами-партнерами програми «Партнерство заради миру». Загалом у цьогорічних навчаннях братимуть участь понад 1400 військових з України, США, Австрії, Азербайджанської Республіки, Республіки Болгарія, Грузії, Канади, Молдови, Македонії, Польщі; Румунії, Сербії, ФРН, Норвегії, Королівства Швеція. Також, у проведенні навчань візьмуть участь військові фахівці командування NATO.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.