Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львівелектротранс

Середа, 13 січня 2016, 18:16

У львівських трамваях запровадять електронну оплату

Львівелектротранс

З квітня на кількох трамвайних маршрутах Львова запрацює система електронної оплати за проїзд.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначив керівник міського управління міжвідомчої координації Тимофій Александронець, наразі передбачено лише пілотний проект – на прикладі маршрутів №1 та №9: якщо ж буде успішним, то з часом його поширять і на весь міський транспорт.

За його словами, оплатити проїзд початково можна буде платіжною карткою або ж карткою львів’янина. Для цього при вході в трамвай стоятиме термінал, який зніматиме відповідну суму коштів.

Однак залишать і елемент контролю: так, контролери зможуть відслідковувати «зайців» за допомогою спеціальних приладів, які показуватимуть, чи оплачували проїзд конкретною карткою, чи ні. Паралельно діятимуть і готівкова оплата та звичні компостери.

У подальшому передбачені також експерименти з SMS та безконтактними чіпами в мобільних телефонах. Найефективніший проект з часом поширять на весь громадський транспорт.

«Зрозуміло, що перш за все це будуть комунальні транспортні підприємства, тому що з ними ми працюємо напряму. Частина ж перевізників, як відомо, – приватні. Тому те, чи будуть такі підприємства підтримувати це рішення, залежить від умов, на яких місто з ними домовиться», – зазначив Тимофій Александронець.

Зазначимо, наприкінці жовтня минулого року Львівська міськрада підписала Меморандум про тристоронню співпрацю з Ощадбанком та MasterCard, яка передбачає впровадження оплати безконтактними картками у міському електротранспорті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.