Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Музика

zik.ua

П'ятниця, 13 липня 2012, 11:55

Гран-прі фестивалю «Молода Галичина» у Новояворівську отримав співак із Казахстану

Переможцем ХХІ Міжнародного фестивалю молодих виконавців сучасної української пісні «Молода Галичина-2012» став юний представник Казахстану Муратбек Хайролда. Нагородження призерів конкурсу відбулося вчора, 12 липня, на урочистому закритті фестивалю, участь в якому взяли 138 співаків з 15 країн.

Особливістю фестивалю, який тривав з 7 по 12 липня, є те, що всі учасники – навіть іноземні, мають виконувати пісні українською мовою. Як зазначила директор фестивалю Наталія Коваль, цьогорічне дійство вирізнялось тим, що в рамках фестивалю відбувся конкурс українських рок-гуртів: «Захід проходив в рамках експерименту, хоча експериментувати на творчих людях достатньо складно, - розповіла організаторка. – Однак ми хотіли спробувати, щоб дізнатись, який резонанс це матиме. Утім в результаті отримали гарні відгуки і можемо сказати, що свято вдалось на славу. Участь в конкурсі взяли гурти як з міст районного значення, так і з обласного – таких як Київ, Суми. Думаю, з наступного року такий конкурс буде традиційним».

За словами організаторки, з наступного року планується, що в конкурсі не братимуть участь дуже маленькі – шестирічні виконавці, як це було раніше : «Це ще не конкурсанти, це лише початківці. І журі дуже складно оцінити їхній рівень, вони можуть взяти до уваги хіба якісь феноменальні природні дані дитини. Тому, я думаю, що з наступного року таких маленьких учасників у конкурсі не буде», - розповіла Наталія Коваль.

Серед країн, що взяли участь у конкурсі – Україна, Росія, Молдова, Білорусія, Румунія, Грузія, Казахстан, Вірменія, Болгарія, Італія, Бельгія, Туреччина.

Фестиваль-конкурс молодих виконавців «Молода Галичина» відбувається щороку в місті Новояворівськ Львівської області з 1992 р.. Лауреатами конкурсу свого часу стали такі відомі українські виконавці як Еріка (Анастасія Кочетова), Міка Ньютон, Тіна Кароль.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.