Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Сільська рада

Вівторок, 19 січня 2016, 16:29

Чиновника однієї із сільських рад Львівщини спіймали на махінації з землею

Сільська рада

Правоохоронці викрили землевпорядника, через службову недбалість якої державі завдано збитків на півмільйона гривень.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Відтак, землевпорядник однієї з сільських рад Кам’янка-Бузького району підписала акти встановлення і узгодження меж для чотирьох земельних ділянок, у які було внесено недостовірні дані щодо їх розташування.

Чиновниця, не переконавшись у тому, що ділянки дійсно знаходяться в межах села та можуть бути використані для будівництва житлових будинків, завірила акт встановлення та узгодження меж цих земельних ділянок.

Також вона виготовила та надала на підпис сільському голові викопіювання з індексної карти, згідно з якими ці ділянки знаходяться в межах села та можуть відводитись для обслуговування житлового будинку і господарських будівель. У подальшому земельні ділянки, загальною площею один гектар, були незаконно вилучені та передані у власність громадянам.

Як з’ясували правоохоронці, ділянки належать до земель запасу сільськогосподарського призначення та знаходиться за межами населеного пункту й не могли надаватись у власність органом місцевого самоврядування. Таким чином, державі було завдано збитків на загальну суму півмільйона гривень.

Наразі чиновниці загрожує штраф або арешт на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.