Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

gazeta.lviv.ua

П'ятниця, 13 липня 2012, 16:52

Аварійний стан каналізації загрожує екології гірського курорту Славське

Аварійний стан каналізаційних очисних споруд Славського КВ КП забруднює поверхневі води р. Опір (басейн р Дністер) та створює загрозу екології гірського курорту Славське. Про це повідомило Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області.

 

Каналізаційні очисні споруди Славського КВ КП не виконують свого функціонального призначення та потребують капітального ремонту чи реконструкції. Дані споруди були збудовані ще в 60-х роках минулого століття і протягом останніх років здійснюють лише механічну очистку стоків. Таким чином, підприємство Славське КВ КП   своєю діяльністю забруднює поверхневі води р. Опір (басейн р Дністер). Обстеження каналізаційних очисних споруд та мереж смт. Славське Сколівського району Держуправління ОНПС здійснило 05 травня 2012 року. В результаті перевірки зроблено висновок про незадовільний стан очисних споруд, - йдеться у повідомленні.

Бездіяльність комунального  підприємства  та подальше забруднення стічних вод може призвести до некерованої екологічної та санітарно-епідеміологічної ситуації, - наголошує держуправління.

Державне управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області звернулось у Львівську міжрайонну природоохоронну прокуратуру  з проханням вжити заходи прокурорського реагування  та притягнути винних осіб до відповідальності.

Реконструкція очисних споруд даного підприємства розпочалась ще 2005 року. За період 2005-2009 рр. з обласного фонду ОНПС виділено 530 тис. грн. На 2012 рік — передбачено 500 тис. грн. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.