Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Європарламент

tsn.ua

Четвер, 21 січня 2016, 15:55

Європарламент підтримує надання безвізового режиму Україні

Європарламент

Європарламент закликав Раду ЄС якомога швидше надати безвізовий режим для українців.

Про це повідомляє УНІАН.

Європейський парламент сьогодні, 21 січня, прийняв резолюцію з позитивною оцінкою виконання Україною, Грузією і Молдовою угод з Європейським союзом.

«Європейський парламент підкреслює важливість Угод про асоціацію з поглибленими та всеосяжними зонами вільної торгівлі; вітає прогрес, досягнутий на сьогоднішній день, і наполягає на тому, що реалізація Угод та відповідні Порядки денні асоціації повинні бути пріоритетом для ЄС і трьох партнерів; підкреслює, що Рада ЄС одноголосно підписала Угоди»,  – йдеться в резолюції.

Європарламент також підкреслив свою тверду підтримку територіальній цілісності всіх трьох країн та закликав Росію припинити окупацію Криму і негайно покласти край прямій або непрямій участі в конфлікті на сході України, а також у заморожених конфліктах у Грузії та Молдові. 

Європарламент сподівається, що Рада ЄС та країни-члени нададуть цим Україні та Грузії безвізовій режим без зволікань.

«Європейський парламент підкреслює необхідність виконання порядку денного реформ, особливо в судовій сфері, в сфері верховенства права та боротьби з корупцією та організованою злочинністю, які є важливою передумовою для соціально-економічного розвитку цих трьох країн», – йдеться в резолюції.

Стосовно України Європарламент зазначив, що вітає вступ у дію поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі та засудив той факт, що Росія припинила дію зони вільної торгівлі з Україною, запровадила «важкі торгівельні санкції» та заборонила транзит товарів своєю територією. 

Нагадаємо, минулого року Єврокомісія схвалила звіт щодо безвізового режиму для України. А Єврокомісія у І кварталі запропонує Раді ЄС скасувати візи для України та Грузії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.