Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

day.kiev.ua

П'ятниця, 22 січня 2016, 16:13

Хорватія пропускатиме лише біженців з довідкою

біженці

Відтепер для перетину кордонів Хорватії мігрантам необхідно мати довідку, що вони прямують до Австрії чи Німеччини.

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, довідка про те, що мігранти прямують до Австрії чи Німеччини, стане необхідним документом для перетину кордону з Хорватією. Лише на таких умовах країна готова і далі пропускати біженців через свою територію.

Зазначимо, раніше до таких же кроків вдалися Словенія, Сербія та Македонія.

Водночас режим пропуску нелегалів ускладнила Австрія: країна вирішила урізати квоту мігрантів, які можуть претендувати на притулок, на рівні 37,5 тисяч осіб, порівняно з 90 тисячами у 2015 році.

"Ми хочемо, аби Брюссель почув цей сигнал. Нам довелося ухвалювати рішення на національному рівні, тому що на європейському це не вдається. Однак, попри все, я не налаштований песимістично. Я гадаю, що в цю мить деяким країнам, зокрема і Австрії, необхідно самим вирішувати цю проблему, поки вона нас остаточно не поглинула", – заявив міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц.

Нагадаємо, сьогодні македонська влада знову відкрила кордони для мігрантів, що були закриті впродовж двох днів. За цей час у тимчасовому таборі скупчилися близько півтори тисячі осіб. Однак далі пропускають лише тих, хто прямує з Сирії, Іраку та Афганістану, а також може підтвердити, що їде виключно до Австрії чи Німеччини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.