Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

учасники АТО

Вівторок, 26 січня 2016, 13:51

Понад 100 тисяч бійців АТО отримали статус учасника бойових дій

учасники АТО

Міноборони надало статус учасника бойових дій понад 100 тисячам військовослужбовців та співробітників Збройних сил України.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відтак, статус учасника бойових дій станом на 26 січня отримали 101 тис 600 військовослужбовців та працівників Збройних сил України.

Як зазначила начальник управління преси та комунікації Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк, також за минулий тиждень фахівці відновили і повернули до зони АТО 240 одиниць озброєння і військової техніки.

"Це, зокрема, гармати, протитанкові комплекси, автомобільна техніка", – наголосила Оксана Гаврилюк.

За її словами, з початку проведення спецоперації на Донбасі було відновлено та відремонтовано 35 тис. одиниць озброєння та військової техніки.

Також, за словами представниці Міноборони, з початку АТО саперні бригади ЗС України знешкодили 28 тис. мін і саморобних вибухових пристроїв.

Нагадаємо, уряд поширив дію статусу учасника війни на членів сімей військовослужбовців, добровольців і волонтерів, які загинули в ході АТО.

Також раніше Генштаб запропонував, щоб поранені в зоні АТО військовослужбовці автоматично отримували статус учасника бойових дій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.