Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

біженці

tsn.ua

Середа, 27 січня 2016, 11:05

Росія відмовилася приймати біженців

біженці

Москва відмовляється приймати назад мігрантів, які транзитом через російську територію дісталися Норвегії.

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, кілька тисяч шукачів притулку, переважно, вихідці з Сирії та Афганістану, наразі живуть у норвезьких притулках на кордоні з Росією. Норвегія хоче відіслати їх назад аргументуючи це рішення тим, що вони прибули з Росії, яка є країною, безпечною для проживання.

За останні місяці понад 5 тис. мігрантів скористалися так званим "арктичним шляхом" через Росію, щоб потрапити до Норвегії. Тепер вони опинилися між двох вогнів: Норвегія намагається видворити їх до Росії, яка, натомість, відмовилася їх приймати.

Правозахисники кажуть, що така ситуація неприпустима, а самі мігранти потерпають від невизначеності свого становища. Від перспективи потрапити до Росії, мігранти влаштовують протести, а дехто навіть оголосив голодування.

Наразі Норвегії вдалося депортувати лише 13 осіб, їх автобусами відправили до Росії, бо у них були дійсні російські візи. 

Нагадаємо, рішення про виселення біженців до Росія Норвегія прийняла 20 січня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.