Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЛКП

Середа, 27 січня 2016, 14:31

Працівники ЛКП Львова розікрали понад 450 тис грн бюджетних коштів

ЛКП

Четверо посадовців одного з львівських комунальних підприємств викрали з бюджету Львова понад 450 тис грн.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, до складу злочинної групи входило четверо осіб: керівник львівського комунального підприємства та ще троє працівників.

Зокрема, під час ремонтів вулично-дорожньої мережі у одному з районів Львова, посадовці затвердили фіктивні акти приймання виконаних будівельних робіт.

У поліції зазначили, що для виготовлення асфальто-бетонних сумішей використовувались потужності несертифікованого підприємства, а у процесі виготовлення цих сумішей було використано бітум найнижчої якості без додавання необхідних інгредієнтів. Однак, у актах виконаних робіт, затверджених працівниками ЛКП, зазначено, що для ремонту вулично-дорожньої мережі використовувались суміші з бітумом іншої, значно дорожчої, марки.

Відтак, посадовці внесли у акти виконаних робіт неправдиві відомості, викравши з бюджету Львова понад 450 тис грн.

Наразі директору ЛКП загрожує покарання за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Трьох інших працівників комунального підприємства можуть позбавити волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.