Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

львівські кредитні спілки

П'ятниця, 29 січня 2016, 18:10

Львівським кредитним спілкам бракує підтримки з боку держави

львівські кредитні спілки

Львівські підприємці вважають, що кредитним спілкам сьогодні бракує підтримки з боку держави, а також їм заважає корупція й обмеженість.

Сьогодні, як передає кореспондент Варіантів, на виїзному засіданні у Львові Комітету Верховної ради з питань фінансової політики і банківської діяльності, обговорювалась діяльність кредитних спілок, зокрема й на Львівщині.

«На сьогоднішній день розвитку українським кредитним спілкам заважає корупція й обмеженість. Їм бракує правильної підтримки з боку держави, адже вона зараз не здатна ефективно контролювати ті процеси, що відбуваються у кредитних спілках», – зауважив підприємець, засновник кредитної спілки «Вигода» у Стрийському районі Петро Маковський.

За його словами, кредитні спілки в Європі – джерело фінансування дрібного бізнесу, а особливо сімейного фермерства. Натомість в Україні ніхто навіть не дає жодних гарантій вкладникам коштів у кредитні спілки.

Кредитним спілкам потрібно негайно створити ефективні умови для подальшого розвитку. Зокрема, як наголосила голова правління Національної асоціації кредитних спілок України Людмила Кравченко, найбільшою проблемою кредитних спілок сьогодні є те, що вони переведені на загальну систему оподаткування.

«Оподаткування кредитних спілок відсутнє у США, Ірландії, частині Європи і навіть у більшості країн Африки. Тож нам потрібно зробити все можливе, аби забезпечити оптимальні умови задля розвитку кредитної кооперації в Україні», – заявила Людмила Кравченко.

Зазначимо, сьогодні у Львівському національному університеті ім. І. Франка відбулося засідання Комітету Верховної ради з питань фінансової політики і банківської діяльності.

Нардепи обговорили проблеми діяльності кредитних спілок, необхідність законодавчих змін, пов’язаних із реформуванням та розвитком національної системи кредитної кооперації. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.