Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

фото lvivcenter.org

Понеділок, 16 липня 2012, 10:27

Прокуратура Львівщини з початку року порушила кримінальних «корупційних» справ на загальну суму понад чверть мільйона гривень

За підсумками роботи у першій половині 2012 року прокуратурою Львівської області  розслідувано 53 кримінальні справи про корупційні злочини, з яких 41 щодо 55 осіб вже скеровано до суду, з них 26 справ - про одержання хабарів. Про це повідомила прес-служба Прокуратури Львівської області. 

 

За вчинення злочинів від займаних посад відсторонено 32 посадовців. Середній розмір одержаного хабара у вказаних справах становить близько 50 тис.грн., - зазначено у повідомлені. 

У першому півріччі 2012 року прокуратурою було порушено ряд актуальних та резонансних кримінальних справ.

Так, задокументовано злочинну діяльність заступника голови Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету, керівних посадовців Головного управління освіти і науки та Управління охорони культурної спадщини Львівської обласної державної адміністрації, начальника Львівського обласного управління водних ресурсів.

Скеровано до суду 2 справи про систематичне вимагання та одержання хабарів у складі організованих груп, де суми одержаних хабарів перевищують чверть мільйона гривень.

Як засвідчує практика, найбільш корумпованою є сфера земельних відносин. У переважній більшості, підставою вимагання вигоди є видача та погодження дозвільної документації.

Зокрема, прокуратурою Львівської області порушено кримінальну справу стосовно керівника та посадовця однієї з сільських рад області щодо вимагання та одержання хабара в сумі майже 450 тисю грн. за позитивне вирішення "земельного питання".

Скеровано до суду кримінальну справу про обвинувачення двох депутатів Винниківської міської ради. В лютому поточного року вказані посадовці, один з яких є секретарем ради, вимагали від зацікавленої особи 8 тис. 800 доларів хабара за винесення на розгляд сесії Винниківської міськради питання щодо розробки проекту землеустрою земельної ділянки. Також вони пообіцяли посприяти в прийнятті депутатами позитивного рішення.

У липні прокуратурою Львівської області порушено кримінальну справу стосовно голови однієї з сільських рад області та його спільника щодо вимагання та одержання ними хабара у сумі майже 120 тисяч гривень за погодження документації з надання земельних ділянок площею майже 4,5 гектарів у приватну власність.

З метою відшкодування завданих злочинами збитків на майно обвинувачених накладено арешт на суму майже 7,5 млн. грн., вилучено майна та конфісковано цінностей в сумі понад 1 млн.грн.

Також правоохоронцями виявлено 61 факт вчинення адміністративно-караних корупційних діянь, за якими складено протоколи.

Зокрема, правопорушення виявлено в діях заступника начальника відділу освіти Дрогобицької міської ради, заступника Перемишлянського міського голови, начальника відділу Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг, посадовця регіонального відділення Фонду Державного майна України, 18 правоохоронців.

На даний час 20 корупціонерів уже звільнено з роботи.

На правопорушників накладено штрафи загальною сумою майже 40 тисяч гривень, вилучено та конфісковано грошей і цінностей на суму понад 100 тис. грн.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.