Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівська залізниця

Вівторок, 2 лютого 2016, 17:52

Відтепер Укрзалізниця перевозитиме транзитні вантажі, оминаючи Росію

Львівська залізниця

Укрзалізниця перевозитиме транзитні вантажі новим шовковим шляхом, який дозволить перенаправляти вантажопотоки в східному напрямку, оминаючи територію Росії. 

Про це повідомила прес-служба ПАТ «Укрзалізниці».

Відповідне рішення ухвалили опісля успішного прибуття експериментального поїзда Україна – Грузія – Азербайджан – Казахстан – Китай у кінцеву точку маршруту. Цей маршрут, власне, і є Новим шовковим шляхом, що є альтернативною доставки вантажів із Заходу на Схід в обхід території Російської Федерації.

«Маршрут складний, на ньому працює шість учасників, кожен з яких має свою логістичну політику. Тож подальша організація чіткої взаємодії між ними є важливою умовою для руху цього поїзда», – розповів в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Олександр Завгородній.

За його словами, наразі фахівці Укрзалізниці працюють і над іншими проектами, що спрямовані на розвиток транзитних перевезень. Зокрема, вони відпрацьовують рух контейнерних поїздів з Іллічівська до Клайпеди, які долатимуть зазначений маршрут за дві доби.

Також узгоджується маршрут руху поїздів у напрямку Кракова, що забезпечить транспортний зв'язок із країнами Європи, а також до станції Захонь (Угорщина), що неподалік від кордону з Україною та має прямий зв'язок із країнами Європи.

Нагадаємо, 15 січня цього року контейнерний поїзд відправився в демонстраційний рейс з Іллічівська за маршрутом Україна – Грузія – Азербайджан – Казахстан – Китай (через Каспійське та Чорне моря). У його складі було 10 вагонів та 20 сорокафутових контейнерів. Тривалість маршруту склала 15 з половиною діб.

За рухом поїзда по маршруту Нового шовкового шляху  можна було стежити за допомогою інтерактивної карти на сайті Міністерства інфраструктури. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.