Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Всеукраїнський банк розвитку

poltavainfo.com

Середа, 3 лютого 2016, 11:55

Всеукраїнський банк розвитку офіційно визнали банкрутом

Всеукраїнський банк розвитку

Вищий адміністративний суд України підтвердив законність віднесення ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" до неплатоспроможних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Відтак, 27 листопада 2014 року Національний банк України відніс ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" до категорії неплатоспроможних. Однак банк у грудні того ж року оскаржив до Окружного адміністративного суду Києва постанову Нацбанку.

У березні суд відмовив у задоволенні позову, а ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 23 квітня 2015 року апеляційну скаргу "Всеукраїнського банку розвитку" також було залишено без задоволення, а постанову суду першої інстанції – без змін.

Наразі ухвалою Вищого адміністративного суду України від 20 січня 2016 року рішення судів першої та апеляційної інстанції залишено без змін.

"У зв’язку із застосуванням Радою Європейського Союзу санкцій до єдиного акціонера ПАТ "ВБР" – Олександра Януковича, зокрема щодо замороження активів, з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів цього банку, Національний банк України у вересні 2014 року прийняв рішення про віднесення ПАТ "ВБР" до категорії проблемних. 27 листопада 2014 року Національний банк прийняв рішення про віднесення ПАТ "ВБР" до категорії неплатоспроможних", – йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.