Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

трубопровід

Середа, 3 лютого 2016, 15:26

На інфраструктуру України ЄІБ виділив 400 млн євро кредиту

трубопровід

Верховна Рада ратифікувала угоду з ЄІБ про виділення 400 млн євро в 2016 році на розвиток муніципальної інфраструктури.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Сьогодні, 3 лютого, Верховна Рада України ратифікувала фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України". Це рішення підтримав 261 народний депутат.

Відтак, угодою, яка була підписана 23 липня минулого року, передбачено залучення кредиту Європейського інвестиційного банку в обсязі 400 млн євро. Кредитором у рамках проекту виступатиме ЄІБ, а позичальником ресурсів – Міністерство фінансів України.

Загальний період погашення позики від 15 до 30 років, термін змінюється для різних проектів, зокрема у сфері зовнішнього освітлення населених пунктів та поводження з побутовими відходами; у сфері централізованого теплопостачання та енергоефективності будівель; у сфері гарячого водопостачання, централізованого і нецентралізованого питного водопостачання, водовідведення.

Пільговий період погашення позики скоадатиме 3-8 років для субпроектів у сфері зовнішнього освітлення населених пунктів та поводження з побутовими відходами; у сфері централізованого теплопостачання та енергоефективності будівель; у сфері гарячого водопостачання, централізованого і нецентралізованого питного водопостачання, водовідведення.

Нагадаємо, 28 грудня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк підписав угоду про виділення Україні ЄІБ 400 млн кредиту для аграрної галузі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.