Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

Понеділок, 16 липня 2012, 12:26

Костюк створив робочу групу з підготовки дерев’яних церков області до інспектування експертом ІКОМОС

Голова Львівської ОДА Михайло Костюк створив робочу групу з підготовки дерев’яних церков області, номінованих  до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, для інспектування експертом ІКОМОС. Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА від 11 липня.

 

Керівником робочої групи призначений заступник голови Львівської ОДА Володимир Губицький.

Також голова Львівської ОДА затвердив заходи з підготовки дерев’яних церков області до інспектування експертом ІКОМОС.

Нагадаємо, у вересні в Україну приїде інспектор ІКОМОС (Міжнародна рада з охорони пам'яток та історичних місць), який перегляне номіновані об'єкти та дасть свою оцінку.

У Список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО спільної українсько-польської транскордонної номінації «Дерев’яні церкви українських і польських Карпат» відібрано по 8 пам’яток з кожної країни. Наприкінці минулого року всі документи про об'єкти було передано в ЮНЕСКО.

У ході роботи було обрано 16 об'єктів, по 8 церков з обох країн. Чотири церкви з цього переліку знаходяться на території Львівської області: Церква Св. Юра у Дрогобичі, Пресвятої Трійці у м. Жовкві, Собор Пресвятої Богородиці у с. Матків, Турківського району, Церква Зіслання Св. Духа у с. Потятичі Жовківського району. 

Серед інших українських церков, які рекомендують для внесення до Списку ЮНЕСКО – Церква Зішестя Святого Духа (м. Рогатин, Івано-Франківська область), Церква Різдва Пресвятої Богородиці (с. Нижній Вербіж, Івано-Франківська область), Церква Собору Святого Архангела Михаїла (с. Ужок, Закарпатська область) та Церква Вознесення Господнього (с. Ясиня, Закарпатська область).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.