Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

Добродомов внук НКВД

Понеділок, 16 липня 2012, 13:09

Юрій Михальчишин: якщо інформація про те, що Дмитро Добродомов є внуком НКВДиста, правдива, то це має значення для виборця

Добродомов внук НКВД

Депутат Львівської міськради, заступник голови Львівської обласної організації ВО «Свобода» Юрій Михальчишин вважає, що якщо інформація про те, що Дмитро Добродомов є внуком НКВДиста, правдива, то це має значення для виборця. Про це він заявив у коментарі «Варіантам», коментуючи думку експерта про можливу причетність ВО «Свободи» до появи у Львові плакатів із зображенням претендента в кандидати у народні депутати від УДАРу Дмитра Добродомова із підписом «Це – онук НКВДиста Дмитро Добродомов. Хочете такого «народного» депутата?»

Юрій Михальчишин заперечив причетність ВО «Свободи» до цього і наголосив на тому, що вперше почув про появу цих плакатів від журналіста «Варіантів».

«Чорним піаром можуть займатися всі політичні партії. Але жодна з них не визнає цього офіційно. Я не бачив цих плакатів. Перше питання: це відповідає дійсності чи ми маємо справу з наклепом? Це дуже важливо. Я з Дмитром ніколи на цю тему не спілкувався», – сказав він.

Михальчишин разом з тим вважає, що якщо інформація, вміщена на плакаті, правдива, то це буде мати вплив на виборців.

«Я не в курсі того, що Добродомов проходив люстрацію у львівському КОДі. До цього часу мені зовсім не було цікаво його «родове дерево». Але в даному випадку було би доречно, щоб він прокоментував сам це з точки зору відповідності фактам. Якщо цей наклеп взагалі не відповідає дійсності, то ми маємо справу не лише з чорним піаром, але й з брудним наклепом. Якщо ж це відповідає дійсності, то це все ж таки є інформація для нашого виборця», - наголосив він.

На запитання, чи взагалі доречно такі теми зачіпати, і чи варто робити відмінності між тими, хто свого часу належав до радянської еліти, Михайльчишин відповів:

«Мій дід в НКВД не працював. Давайте не плутати різні речі. НКВД і управління сільського господарства – це трошки різні речі. Якщо це людей не вбиває, то це одна справа. Якщо хтось це робить – то це інша справа. В мене з Дмитром до цього часу були чудові стосунки, я не знаю, хто нас хотів зіштовхнути лобами, ще раз повторю, я ніколи не розмовляв з ним на цю тему. Але тепер мені буде цікаво порозмовляти. Я не слідкував за цим епізодом. Але зараз бачу, він набирає обертів».

Нагадаємо, 15 липня у центрі Львова, а також у Сихівському мікрорайоні були розклеєні кольорові плакати із відомою фотографією головного продюсера ЗІК, претендента в кандидати у нардепи у Сихівському в.о. від партії УДАР Дмитра Добродомова у червоній сорочці з написом: «Це – онук НКВДиста Дмитро Добродомов. Хочете такого «народного» депутата?».  Вихідних даних на плакаті не помічено. 

Дмитро Добродомов проходив процедуру «люстрації» у Львівському КОДі. Його кандидатура була підтримана членами КОДу в якості претендента на висування в кандидати. Натомість минулого тижня стало відомо, що Дмитро Добродомов висунутий в кандидати у нардепи партією УДАР.
ТРК Західна інформаційна корпорація контролюється відомим львівським олігархом Петром Димінським, наближеним до Партії регіонів.

Григорій Павлович Матвійко, дід Юрія Михальчишина по материнській лінії, в радянські часи очолював Львівське обласне управління сільського господарства, а за часів Добрика був завідуючим сільськогосподарського відділу Львівського обкому партії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.