Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

піщаний кар'єр

lv.npu.gov.ua

Понеділок, 8 лютого 2016, 14:54

Депутат однієї із сільських рад Львівщини організував незаконний видобуток піску

піщаний кар'єр

У Перемишлянському районі правоохоронці припинили незаконний видобуток кварцового піску на території Велико-Глібовицького родовища, який організував депутат місцевої сільради.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Відтак, як встановили правоохоронці, депутат однієї з сільських рад Перемишлянського району організував незаконний забір піску на території Велико-Глібовицького родовища кварцових пісків.

У поліції зазначили, що 9 лютого депутат сільради за допомогою екскаватора Volvo та вантажівки МАN видобув 82 кв. м кварцового піску, який планував продати місцевим мешканцям.

Зазначимо, згідно з законодавством, кварцовий пісок належить до корисних копалин загальнодержавного значення, а депутат сільської ради, не маючи спеціального дозволу на користування надрами та гірничого відводу, здійснив злочин.

У рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за цим фактом, зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр) КК України.

Санкція статті передбачає покарання – штраф або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.