Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Добротвірська ТЕС

Понеділок, 8 лютого 2016, 15:16

В Україні створять реєстр викидів підприємств-забруднювачів довкілля

Добротвірська ТЕС

Верховна Рада ратифікувала протокол Орхуської Конвенції, який зобов’язує створити систему моніторингу забруднення довкілля європейського зразка.

Верховна Рада 3 лютого прийняла законопроект №0078 "Про ратифікацію Протоколу про реєстри викидів і перенесення забруднювачів". Його підтримали 222 народних депутати.

Відтепер інформація про стан довкілля та джерел викидів має доноситися до суспільства, має бути створений відкритий реєстр, за допомогою якого можна відстежувати викиди від підприємств, що забруднюють довкілля в усіх регіонах країни.

Також з 2018 року уряд має подавати дані щодо викидів забруднюючих речовин від ТЕС та ТЕЦ в Секретаріат Енергетичного Співтовариства.

Як йдеться в в пояснювальній записці до законопроекту, в 2003 році Україна підписала протокол до Орхуської конвенції, що стосується навколишнього середовища та протокол передбачає створення реєстрів викидів і переміщення забруднювачів з вільним до них доступом, а також участь громадськості в процесі ухвалення рішень з питань, що стосуються навколишнього середовища.

Зазначимо, Орхуська конвенція – це конвенція Європейської Економічної Комісії ООН "Про доступ до інформації, участі громадськості в прийнятті рішень і доступ до правосуддя з питань, що стосуються навколишнього середовища". Документ підписали 38 держав, а ратифікували 33 країни і Європейський Союз.

Нагадаємо, у рамках проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини", у грудні минулого року громадськості, експертам та владі області були представлені матеріали щодо екологічної ситуації на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.