Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

музей Грушевського

wikimedia.org

Вівторок, 9 лютого 2016, 14:57

Музею Грушевського у Львові хочуть надати статус національного

музей Грушевського

Львівські депутати планують звернуться до влади щодо надання статусу "національний" Державному меморіальному музею Михайла Грушевського у Львові.

На наступній сесії Львівської облради, яка відбудеться 16 лютого, депутати планують звернутися до Президента України, Кабінету Міністрів України та Міністерства культури України щодо надання статусу "національний" Державному меморіальному музею Михайла Грушевського у Львові.

Як йдеться у зверненні, фонд музею налічує майже 27 тис одиниць. Тут зберігаються праці М. Грушевського та наукові видання за його редакцією, іконографічні джерела, особисті речі, фото, листи, меблі, побутові речі, стародруки, періодика з кінця ХІХ ст. – до 40-х років ХХ ст.; першовидання класиків української літератури – сучасників М. Грушевського; матеріали часів І Світової війни та Української Центральної Ради.

Щороку музей реалізовує гуманітарні програми, які стосуються музейної справи, збереження та підтримки національної культурної спадщини.  

Зазначимо, якщо музею нададуть статус "національний", то фінансування цього закладу буде здійснюватись з обласного бюджету Львівщини.

Контролюватиме виконання цього рішення голова комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської облради Юрій Візняк.

Нагадаємо, у Львівській обласній раді сформовано 12 постійних комісій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.