Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Вівторок, 9 лютого 2016, 15:24

Порошенко виступає за скасування недоторканність суддів

Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив про необхідність зняття недоторканності із суддів.

Про це повідомляє УНІАН.

Сьогодні, 9 лютого, на зустрічі зі працівниками Національного антикорупційного бюро України, Петро Порошенко наголосив, що суддів необхідно притягати до відповідальності, якщо вони вчинили корупційні злочини.

"І поки ви розслідуєте корупцію в судовій системі, у суддів є недоторканність, і поки ви розслідуєте – пройдуть місяці або роки. На жаль, у нас поширена практика – зникнуть, ми їх подаємо у міжнародний розшук, і справи залишаються недорозслідуваними", – зазначив Порошенко.

За його словами, потрібно зняти суддівську недоторканність. Судді повинні бути притягнені до відповідальності не лише за ті рішення, які вони приймають, але за хабарництво.

Нагадаємо, 2 лютого Верховна Рада у першому читанні підтримала зміни до Конституції (щодо правосуддя). Законопроект встановлює, що суддя Конституційного суду може бути звільнений тільки за рішенням цього суду не менш як двома третинами від її конституційного складу, а також передбачено скасування недоторканності суддів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.