Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Вівторок, 9 лютого 2016, 16:44

Львів планують розділити на шість районних рад і провести вибори

Львів

У Львівській місьраді зареєстрували проект ухвали "Про управління районами міста Львова" щодо утворення шести районних рад і проведення перших виборів до них.

У Львівській міськраді зареєстрували проект ухвали "Про управління районами міста Львова", поданий депутатом від фракції Блок Петра Порошенка у Львівській міськраді Уляною Пак.

Відтак, для забезпечення ефективного управління районами у Львові міськрада вирішила передати управління районами міста радам. Зокрема, у Львові планують створити такі районні ради: Галицьку, Залізничну, Личаківську, Сихівську, Франківську та Шевченківську районну раду.

Наразі міськрада має визначити межі районних рад, передати майно підприємств, установ, організацій та призначити перші вибори.

Згідно з ухвалою, до компетенції районних рад входитиме затвердження бюджету району міста; програм соціально-економічного та культурного розвитку району та питань місцевого самоврядування, а також загальної середньої освіти, дошкільної освіти та позашкільної освіти.

Окрім цього ради вирішуватимуть питання охорони здоров'я, закладів культури, соціальної допомоги, містобудування та архітектури, ремонту та експлуатації житлового фонду району, визначення виконавця житлово-комунальних послуг, контролю у сфері експлуатації житла, ремонту та утримання внутрішньоквартальних або міждворових під'їздів та проїздів, а також благоустрій територій та оганізації торгівлі на ринках.

Вирішуватимуть районні ради й організацію паркування автомобілів, а щодо комунального майна, то вони можуть вільно ним розпоряджатися.

Також, як зазначено в ухвалі, ради прийматимуть рішення про "дострокове припинення повноважень органів самоорганізації населення у випадках, передбачених законодавством України" та "прийняття у межах, визначених законодавством України, рішень з питань боротьби зі стихійним лихом, епідеміями, епізоотіями, за порушення яких передбачено адміністративну відповідальність".

Нагадаємо, у 1997 році міськрада прийняла ухвалу №875 Куйбіда "Про недоцільність утворення районних у м. Львові рад".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.