Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Броди

invtur.com.ua

П'ятниця, 12 лютого 2016, 15:02

У Бродах французькі інвестори збудують завод на дві тисячі робочих місць

Броди

Концерн Nexans орендував у Бродах земельну ділянку для будівництва заводу на 2 тисячі робочих місць.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як зазначив міський голова Бродів Анатолій Белей, цього року у місті французький концерн Nexans розпочне будівництво нового заводу з виготовлення електричних кабельних мереж.

Цими днями інвестор на аукціоні отримав право оренди 5,9 гектарів землі на вул. Чупринки.

"Під час земельних торгів з продажу прав оренди на цю ділянку перемогу здобуло дочірнє підприємство концерну Nexans – ТзОВ "Електроконтакт Україна", яке вже працює на Львівщині. Відтак інвестор може розпочати будівництво вже навесні", – заявив Анатолій Белей.

За його словами, компанія отримала землю у користування терміном на 49 років. Під час аукціону річна плата за оренду зі стартової ціни у 187 тисяч виросла до майже 280 тисяч гривень, які підприємство сплачуватиме у місцевий бюджет.

Нагадаємо, представники компанії Nexans оголосили про намір відкрити у Бродах завод ще у грудні минулого року. Завод спеціалізуватиметься на виробництві електричних кабельних мереж для провідних світових автовиробників.

Загалом компанія Nexans планує інвестувати понад 120 мільйонів гривень та працевлаштувати близько 2-ох тисяч людей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.