Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Во "Свобода"

Вівторок, 17 липня 2012, 13:47

Влада намагається не допустити «свободівців» до виборів через порушення кримінальних справ – Ірина Сех

Порушення прокуратурою Львівщини кримінальних справ, у яких фігурують «свободівці», є спробою чинної влади не допустити кандидатів від ВО «Свобода» до участі у виборчих перегонах у мажоритарних округах. Про це заявила голова фракції ВО "Свобода" у Львівській облраді Ірина Сех на прес-конференції сьогодні у Львові.

Ірина Сех розповіла, що у п’ятницю, 13 липня, її та депутата Львівської облради від ВО «Свобода» Ірину Фаріон запросили до прокуратури, аби вони надали пояснення щодо протиправних дій проти працівників міліції. Сех зазначила, що правоохоронці телефонували до депутатів облради навіть в суботу, запрошуючи їх в понеділок в прокуратуру для надання пояснень.

«Мотивація дій чинної влади – нейтралізація потенційних кандидатів у народні депутати» , - заявив депутат Львівської облради від ВО «Свобода» Юрій Михальчишин. Він зазначив, що за результатами останніх соціологічних опитувань Ірина Фаріон та Ірина Сех є найбільш успішними кандидатами в народні депутати в одномандатних виборчих округах Львівщини. «В цих округах ситуація для влади є безнадійною, тому вони роблять ставку на відкриття фіктивних кримінальних справ», - повідомив Михальчишин, додавши, що хоча кримінальні справи поки що лише фактові, однак зовсім скоро їх можуть перекваліфікувати проти конкретних людей. 

Нагадаємо, у п’ятницю, 13 липня «Варіанти» повідомляли про те, що прокуратура Львівщини порушила кримінальну справу за фактом сутички Ірини Сех з працівником міліції біля Львівської ОДА.

Раніше Галицький райвідділ міліції Львова порушив кримінальну справу за фактом блокування роботи Львівської обласної державної адміністрації, котре відбулося на початку липня.

3-6 липня у Львові з ініціативи опозиційних партій відбувалися акції протесту проти ухвалення парламентом Закону про засади державної мовної політики. Учасники акції заблокували вхід у адміністративний будинок на Винниченка, 18 і не пропускали керівництво Львівської ОДА на роботу, вимагаючи від останніх підтримати вимогу опозиції – скасувати прийнятий закон

Очікується, що Ірина Сех балотуватиметься у народні депутати у Бродівському в.о., а Ірина Фаріон - у Франківському в.о. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.