Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Костянтин Скліфус і волонтер

Вівторок, 16 лютого 2016, 18:49

Жовківські волонтери шукають чиновника ЛОДА, запідозреного в шахрайстві

Костянтин Скліфус і волонтер

Голову департаменту цивільного захисту Львівської ОДА Андрія Умрихіна підозрюють в шахрайських діях з автомобілями, наданими жовківськими волонтерами для батальйону Луганськ-1.

Вчора, 15 лютого, у Жовківській районні раді відбулась зустріч представників громадської ініціативи "Допомога армії України-Жовква", голови районної держадміністрації Надії Щур, голови благодійного фонду "Допомога і турбота" Мирослава Хом'яка та колишнього комбата батальйону Луганськ-1 Костянтина Скліфуса, який зараз є начальником штабу батальйону.

Учасники зустрічі обговорили ситуацію, що склалась з двома автомобілями, які куплено на кошти жовківчан та благодійного фонду "Допомога і турбота".

Нагадаємо, що колишній боєць батальйону Луганськ-1, а зараз голова департаменту цивільного захисту Львівської ОДА Андрій Умрихін, отримавши посаду в Львівькій ОДА, залишив ряди підрозділу на авто (бус Mercedes Sprinter 2002 року випуску, обладнаний під карету "швидкої допомоги"), що йому не належало, заявивши, що передасть його іншому військовому підрозділу. Натомість позашляховик "Опель Фронтера" він, не маючи повноважень торгувати транспортом, внесеним на баланс батальйону, продав водію батальйону Луганськ-1 Петру Султану, пояснивши, що авто купив самотужки.

Коли жовківські волонтери вимагали звіту про передачу "швидкої допомоги", Андрій Умрихін уникав чіткої відповіді. Тоді вони запідозрили Умрихіна в шахрайських діях. Оскільки благодійний фонд "Допомога і турбота" також долучився до збору коштів на автівки, то представники фонду подали заяву в правоохоронні органи, оприлюднену на сторінці фонду в Facebook.

Про місце перебування карети "швидкої допомоги" та самого Андрія Умрихіна ні волонтерам, ні Надії Щур невідомо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.