Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Середа, 17 лютого 2016, 18:36

Минулоріч у медицину Львова інвестували майже 38 млн грн

Львів

За 2015 рік на ремонт медичних закладів Львова інвестовано 13,8 млн грн, а на обладнання – 23,5 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Протягом минулого року з бюджету Львова використано майже 14 млн грн на реконструкцію, капітальний і поточний ремонти у медзакладах міста. Окрім того на закупівлю медичного обладнання та проведення інших ремонтних робіт було залучено ще більше 10 млн грн позабюджетних коштів.

«За останні роки інвестовано загалом понад 12 мільйонів гривень, з яких 5 мільйонів на обладнання було виділено з міського бюджету, 4 мільйони гривень подаровані благодійними організаціями і тими установами, з якими ми співпрацюємо. Якщо місто зробило ремонт й створило відділення дитячої нейрохірургії за кошти міського бюджету, то наші колеги з Інституту нейрохірургії м. Торонто (Канада) нейроендоскоп вартістю 100 тисяч доларів», – розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб.

Загалом за минулий рік для закладів охорони здоров'я Львова придбали 171 одиницю медичного обладнання загальною вартістю 23,5 млн грн.

Серед них 23 одиниці для Комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, 4 одиниці для міської дитячої клінічної лікарні, 24 одиниці для 3-ої міської клінічної лікарні, 18 одиниць для міського клінічного пологового будинку № 1 тощо.

Нагадаємо, цього року у Львові відкриють три амбулаторії сімейної медицини на вул. Олени Степанівни, Грінченка та Тернопільській. У Бюджеті розвитку міста на їхнє створення передбачено 44,8 млн грн. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.