Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

Вівторок, 17 липня 2012, 17:20

Президент підписав закон про звільнення від сплати ПДВ препаратів, спрямованих на боротьбу зі СНІДом

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про виконання програм Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Парламент ухвалив даний закон 21 червня.

Згідно з текстом закону, держава підтримує виконання програм Глобального фонду у сфері профілактики і протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу.
Також, заходи, передбачені програмами Глобального фонду, враховуються при розробці державних цільових програм у сфері профілактики і протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу.

Стаття 3 закону визначає сферу відповідальності національного координатора. Так, національний координатор сприяє узгодженій діяльності органів виконавчої влади, громадських та благодійних організацій, підприємств, установ та організацій у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу; організовує уявлення національних заявок Глобального фонду від України і контролює здійснення цільових заходів відповідно до програм Глобального фонду.

Крім того, законом передбачено звільнення від оподаткування з 1 січня 2013 р. операції з грантами (субгрантами), включаючи придбання (ввезення) товарів, робіт і послуг, які оплачуються за рахунок грантів (субгрантів) Глобального фонду.

Також, без справляння мита та плати за митне оформлення товарів здійснюється митне оформлення вантажів (товарів та/або предметів), оплачених за рахунок грантів (субгрантів).

Джерело: РБК

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.