Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Личаківське кладовище

Понеділок, 22 лютого 2016, 10:56

На Личаківському кладовищі відреставрують 23 надгробки

Личаківське кладовище

Реставраційні роботи розпочнуться у травні.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Цьогоріч у межах українсько-польського проекту «Спільна спадщина» на Личаківському кладовищі відреставрують 23 надгробки та гробівці.

Також на базі цього проекту до кінця 2016 року завершать реставрацію колони св. Христофора, що у Вірменському дворику.

«Будуть продовжені роботи з відновлення стінопису у Вірменській церкві. Це вже буде десятий етап робіт, в межах якого відреставрують стінопис у вівтарній частині церкви. Також будуть продовжені роботи у каплиці Яблуновських у Латинській катедрі. Крім того, вже розпочинаються роботи з консервації склепінь у церкві св. Петра і Павла», – розповіла начальниця управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко.

У рамках проекту «Спільна спадщина» над реставрацією об’єктів працюють польські та українські фахівці. Всі роботи фінансує Міністерство культури та національної спадщини Польщі.

За 2015 рік у Львові в межах проекту провели роботи зі збереження історико-культурної спадщини міста на суму понад  7 млн грн.

Нагадаємо, нещодавно на Личаківському кладовищі перепоховали 511 останків в’язнів пересильної тюрми №25, що у 1944-1955 рр. функціонувала у Львові.

А також працівника ЛКП «Музей Личаківський цвинтар» впіймали на хабарі у 300 доларів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.