Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЛНУ ім. Івана Франка

Понеділок, 22 лютого 2016, 16:14

Цьогоріч львівські виші зможуть самостійно коригувати кількість держмісць

ЛНУ ім. Івана Франка

Цього року Міністерство освіти і науки України вже не здійснюватиме ручного розподілу місць державного замовлення.

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Однією з особливостей цьогорічної вступної кампанії є те, що Міністерство освіти і науки України вже не здійснюватиме ручного розподілу місць державного замовлення.

Натомість для кожного вишу встановлюватимуть кількість місць за певною спеціальністю. Абітурієнт, визначивши свою пріоритетність, отримає рекомендацію на зарахування, відтак університет знатиме кількість найуспішніших вступників, які отримали право навчатися на бюджеті за певною спеціальністю.

«Університети відповідно до показників кількості державних місць, які у них були в минулому році, можуть додавати до 25% кількості абітурієнтів порівняно з минулим роком», – розповіла перша заступниця Міністра освіти і науки Інна Совсун.

Всі абітурієнти подаватимуть свої заяви на вступ за системою пріоритетності, що була започаткована минулого року.

«Система пріоритетності довела свою успішність. Це дозволило зробити процедуру більш автоматизованою і прозорою, зокрема, фактично 85% вступників у 2015 році були розподілені під час першої автоматичної хвилі зарахування», – наголосила Інна Совсун.

Зараховуватимуть абітурієнтів на місця державного замовлення не пізніше 6 серпня. Втім, у цьому році востаннє буде здійснюватися набір на освітньо-кваліфікаційні рівні молодший спеціаліст та спеціаліст.

Нагадаємо, цьогоріч вступна кампанія для абітурієнтів триватиме з 11 по 27 липня. А зареєструватись на ЗНО можна ще до 4 березня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.