Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Во "Свобода"

zik.ua

Середа, 18 липня 2012, 11:00

Документ про підтримку Львівською ОДА мовного законопроекту – організаційне і бюрократичне свавілля - Михальчишин

Львівський «свободівець» Юрій Михальчишин вважає фотокопію документа про підтримку Львівською ОДА мовного законопроекту прикладом бюрократичного і організаційного свавілля. Про це він розповів вчора, 17 липня, в коментарі «Варіантам».

 

Відповідаючи на запитання журналіста «Варіантів», чому ВО «Свобода» не вважає оприлюднену у львівських мас-медіа фотокопію документа про підтримку Львівською ОДА мовного законопроекту фальшивкою, як про це заявляють чиновники адміністрації, Михальчишин повідомив: «Я гадаю, що подібні листи було успішно відправлено всім обласним державним адміністраціям без жодних обговорень на підготовчій стадії прийняття закону Ківалова-Колесніченка. Це було зроблено з якихось формальних міркувань, аби ці листи можна було продемонструвати в парламентському комітеті, що облдержадміністрації після громадських обговорень отримали позитивні відгуки, що громади на місцях сприймають цей законопроект або нейтрально, або позитивно. Думаю, що навіть не всі голови облдержадміністрацій могли знати про підготовку такого листа. Це свого роду організаційне і бюрократичне свавілля».

За словами Михальчишина, через продукування цього документу хтось з чиновників Львівської ОДА фактично підставив своїх колег.

«Я не виключаю, що відповідальні посадові особи Львівської ОДА могли і не знати, що такий лист справді підготовлено і надіслано до Кабінету Міністрів. З тексту документу не випливає, що це фальшивка. Це стандартна підписка чиновника, який думає, що може звітувати про успішно виконану роботу, при цьому не виконуючи фактично нічого», - розповів "свободівець".

Нагадаємо, 6 липня у низці інтернет-видань було оприлюднено фотокопію документа, з якого випливає, що Львівська ОДА підтримала законопроект «Про засади державної мовної політики». У Львівській облдержадміністрації документ назвали фальшивкою

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.