Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вигульний майданчик

maps.google.com

Вівторок, 23 лютого 2016, 15:31

Майданчик для собак обійдеться Львову у 200 тисяч

вигульний майданчик

Цьогоріч у місті створять мережу спеціалізованих вигульних майданчиків для собак та встановлять станції для прибирання за тваринами.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, до кінця року два вигульні майданчики запрацюють у Львові в парку імені Івана Франка та в Парку культури й відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Майданчик в парку Івана Франка облаштують зі сторони вулиць Матейка–Крушельницької, загальною площею 400 м², також там встановлять спеціальне обладнання для дресирування та станції прибирання за собаками. На нього міськрада виділила 200 тис грн з бюджету розвитку.

Як йдеться на сторінці управління екології Львівської міської ради в Facebook, майданчик буде поділено на дві зони: для малих собак та для великих. Також на території таких майданчиків собаки зможуть гуляти без повідка.

«Вигульні майданчики є нормою для європейських міст, тому вони повинні бути і у Львові як європейському місті. Перш за все такі майданчики – це комфорт для власників собак, але, разом з тим, і безпека – для тварин, їхніх власників. І майданчик у парку Франка – лише перший крок до цілої такої мережі у Львові. На входах у парк ми поставимо станції прибирання за собаками. Будуть такі станції і в самому парку», – зазначив директор ЛКП «Лев» Олег Мацех

За словами координатора громадської ініціативи Dog-Friendly City Ольги Кирилович, при проектуванні мережі майданчиків особливу увагу приділяли на створення майданчиків в парках, тому що це найкраще природне середовище для собак.

Кожен майданчик буде обгороджений та матиме тамбурну систему входів для посиленої безпеки, а прибирати майданчики будуть щодня комунальні служби.

Нагадаємо, на території міста діє 58 спеціальних майданчиків. А в грудні минулого року депутати Львівської міськради підтримали затвердження спеціальних станцій для прибирання за собаками в Сихівському районі.

Наразі заплановано встановлення таких станцій і у Галицькому районі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.