Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

leopolisnews.net

Середа, 18 липня 2012, 11:14

Костюк звинуватив «Свободу» у тиску на працівників Львівської ОДА

Керівництво Львівської ОДА звинувачує депутатів від ВО «Свобода» й інших опозиційних партій в тиску на працівників Львівської ОДА,  а відтак закликає їх припинити такі дії.  Про це сказано у зверненні керівництва Львівської ОДА.

 

Керівництво Львівської ОДА стверджує, що єдиний відомий їм факт тиску на держчиновників  - це дії учасників акції на захист української мови, що відбувалася під стінами Львівської ОДА 3-6 липня. 

«...Апарат і колектив Львівської обласної державної адміністрації працюють у звичайному режимі – жодних випадків тиску на працівників чи прикладів конфліктних ситуацій, спричинених подіями двох останніх тижнів, немає. Єдиний тиск, якого зазнали працівники облдержадміністрації, чинили саме ці політики, які нахабно і грубо, ображаючи та принижуючи, не давали можливості людям навіть пройти на роботу», – сказано у зверненні.

Керівництво Львівської ОДА застерігає львівських політиків від спроб втягнути працівників обласної адміністрації в політичні ігри. 

«Закликаємо політиків не спекулювати настроями в окремих верствах суспільства і не втягувати працівників Львівської обласної державної адміністрації в свої політичні ігри. Бо усе має свою межу: і люди не є інструментом для досягнення політиками мети чи задоволення власних амбіцій. Просимо поважати працю ваших земляків – державних службовців – і не використовувати їх статус для маніпулювання думкою громадськості», - наголошено у зверненні.

Керівництво Львівської обласної державної адміністрації також наголошує, що усі працівники облдержадміністрації є вільними у виборі власних політичних уподобань, і цей особистий вибір жодним чином не впливає на роботу працівника чи її результати. 

Нагадаємо, 17 липня голова ЛОО ВО «Свобода» Ірина Сех заявила про те, що до їхньої політичної організації звертались працівники Львівської ОДА, які скаржились на політичний тиск. Про це депутат розповіла вчора, 17 липня, на брифінгу, повідомивши, що вказаних працівників є кілька і вони хочуть звільнятись з адміністрації.  

Нагадаємо, на початку липня у низці інтернет-видань було оприлюднено фотокопію документа, який засвідчує те, що Львівська ОДА підтримує ухвалення законопроекту "Про засади державної мовної політики". Під цим документом стоїть підпис заступника голови Львівської ОДА Івана Груника. У Львівській ОДА документ назвали фальшивкою.

13 липня прокуратура Львівщини порушила кримінальну справу за фактом сутички Ірини Сех з працівником міліції біля Львівської ОДА.

Раніше Галицький райвідділ міліції Львова порушив кримінальну справу за фактом блокування роботи Львівської обласної державної адміністрації, котре відбулося на початку липня.

3-6 липня у Львові з ініціативи опозиційних партій відбувалися акції протесту проти ухвалення парламентом Закону про засади державної мовної політики. Учасники акції заблокували вхід у адміністративний будинок на Винниченка, 18 і не пропускали керівництво Львівської ОДА на роботу, вимагаючи від останніх підтримати вимогу опозиції – скасувати прийнятий закон

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.