Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська обласна контора кінопрокату

Середа, 24 лютого 2016, 13:32

Раціональніше було б об’єднати нас із кінотеатром «Львів», – директор контори кінопрокату

Львівська обласна контора кінопрокату

Обласна контора кінопрокату надалі функціонуватиме на базі ТРК «Львів-ТБ», втім директор кіноустанови вважає, що доцільніше було б об’єднати її із кінотеатром «Львів».

Про це розповів сьогодні кореспонденту Варіантів директор Львівської обласної контори прокату кінофільмів Андрій Бабінський.

«Процес ліквідації обласної контори кінопрокату вже запущено. Але я вважаю, що раціональніше було б об’єднати нас із кінотеатром «Львів». Проте як я розумію, його директор Мирослав Аренович не зацікавлений у функціонуванні закладу. Адже він не кіношник, а ресторатор, тому має власну вигоду і зробить все на свою користь», – розповів Андрій Бабінський.

Так, вчора на виїзному засіданні комісій Львівської облради щодо подальшої долі кінотеатру «Львів» директор установи Мирослав Аренович наполягав на тому, що задля збереження функціонування закладу потрібно близько 25 мільйонів гривень.

«Я не знаю, звідки він взяв таку космічну суму. Кілька днів тому він говорив, що на кінотеатр потрібно 20 мільйонів гривень, вчора вже казав, що 25 мільйонів, а завтра скаже – тридцять. А де підстава для цього? Також колись Аренович говорив, що в кінотеатрі є проблеми з фундаментом, як виявилось потім – там все гаразд, тепер він каже, що дах протікає. Може, там дах і не протікає?», – зазначив Андрій Бабінський.

25 мільйонів гривень ні міська, ні обласна ради виділити не можуть. Відтак, попри спробу отримати кошти з регіонального фонду, до відновлення кінотеатру «Львів» спробують долучити інвесторів.

А поки обласну контору кінопрокату приєднають до «Львів-ТБ». Втім, як зазначив Андрій Бабінський, ліцензії на весь фільмофонд оформлені власне на контору прокату кінофільмів.

Відтак, права на показ і трансляцію фільмів у «Львів-ТБ» немає.

«Якщо нас ліквідовують як юридичну особу, то, відповідно, пропадають усі ліцензії. Треба з юридичної точки зору все це правильно оформити, адже ми маємо кінотеатральні права на демонстрацію фільмів, а Львів-ТБ потрібно буде викупляти права на показ наших стрічок», –  наголосив Андрій Бабінський.

Додамо, раніше депутати комісії з питань культури Львівської облради все-таки пропонували перенести обласну контору прокату фільмів в приміщення кінотеатру «Львів». Втім, такий варіант депутати не затвердили, оскільки на відновлення контори не виділяють достатньо коштів з державного й місцевого бюджетів.

Нагадаємо, на базі кінотеатру «Львів», що зараз перебуває у руйнівному стані, вчора активісти запропонували утворити культурний центр, на який потрібно нібито 2-3 мільйони гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.